DOE MAAR

Live on the Beach
De meest succesvolle popgroep uit de Nederlandse geschiedenis gaf deze zomer een groots concert op het strand van Scheveningen. Het strandconcert vondt plaats op zaterdag 9 september ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd.  
 
Begin jaren tachtig ontketende Doe Maar een ware rage in Nederland die vergelijkbaar was met die van The Beatles in hun hoogtijdagen. De band van Henny Vrienten en Ernst Jansz scoorde grote hits als ‘Doris Day’, ‘Is Dit Alles’, ‘Smoorverliefd’ en ‘1 Nacht Alleen’. In 1984 nam de band afscheid maar kon het optreden niet laten. Er volgden uitverkochte reünieconcerten, met vorig jaar zelfs drie keer een uitverkocht Ziggo Dome.
 
Nog nooit eerder in het bijna veertigjarig bestaan heeft de band een strandconcert gegeven. In de ambiance van zee, zand en zon was dit dan ook een bijzonder concert.
 

DOE MAAR laat weten: “Dit hebben we nog niet eerder gedaan en we hebben er dan ook enorm veel zin om op het strand van Den Haag te spelen. We kijken er naar uit om er samen met onze fans een gezellig feest van te maken.”  


Niet alleen DOE MAAR stond deze avond op het podium. Voorafgaand aan het strandconcert waren ook de populaire artiesten Gers Pardoel, Splendid en Diggy Dex op het strand te vinden.