Volvo Ocean Race Festival

Stopover The Hague
In 2015 was Den Haag voor het eerst gasthaven van de Volvo Ocean Race. Dit werd gevierd met een driedaags festival, dat ongeveer 150.000 bezoekers trok. Die kwamen de boten bezichtigen, een glimp van hun nationale helden opvangen en voor de optredens van bekende artiesten.

Van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 juni hielden de boten van 's werelds hardste zeilwedstrijd een pitstop in de haven van Scheveningen. Voordat de zeilers zich opmaakten voor de allerlaatste etappe, konden bezoekers tijdens het driedaagse Volvo Ocean Race Festival Den Haag de boten bewonderen in de Scheveningse Haven.

AT Events was in opdracht van Tribe Company verantwoordelijk voor de technische productie, site productie, veiligheid/security en mobiliteit.
 

In de avonden waren er optredens van o.a. Anouk, Typhoon, Racoon, Miss Montreal, Nielson en Gers Pardoel. Ook kon je deelnemen aan tal van gratis watersportactiviteiten in de Scheveningse Haven en op het strand.


Op zaterdag 20 juni vertrokken de raceboten uit Den Haag in exact dezelfde volgorde, met dezelfde tussentijd waarop ze binnenkwamen. Een spectaculair gezicht! Speciaal voor de fans zeilden de boten nog een extra ronde voor de Scheveningse kust, alvorens koers te zetten naar de eindfinish in Gotenburg.